Abborvannsbekken: en gammel møllevei

Parallelt med bekken har det vært noen antydninger til steinsettinger etter en gammel vei. Her, ved Møllefossen på bilde nr. 22726, er det laget en tydelig hylle av passende bredde for en tømmervei. Den fortsetter utydelig videre vekk fra bekken, men var nok likevel en adkomstvei til mølla som lå her for lenge siden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2014

Abborvannsbekken: en frisk foss

Av Odd Tore Saugerud

Veien fra Brunkollveien til Abborvannsbekken via Fløytemyra ender ved et par armerte betongbjelker som vist på bilde nr. 17964. Videre oppover langs bekken er det ikke merket noen sti på hverken nye eller gamle orienteringskart, derimot en til dels trang dal med sidestup og potensial for fine fosser. Dette er den første og den nest største.

10 Des 2014

Var det Jesus?

Av Nina Didriksen

Noen solstråler skaper stemning på stien sør for Vensåsseter, på en av årets korteste dager. Noen sekunder senere var strålene, og magien, borte.

10 Des 2014

Venter på vinteren på Vensåsseter

Av Nina Didriksen

Et tynt snølag ligger ved Vensåsseter, men på stiene er det like mye is som snø etter søndagens mildvær. Når skiføret kommer håper vi å komme tilbake en helgedag, da det er servering her midt mellom Lommedalen og Sørkedalen.