Gøy på Solkollen

Det er lørdag, og store og små fra Hauketo har det festlig i skogen, med bålkos og pølser og mye godteri.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Des 2014

Solkollen i Grønliåsen

Av Lise Henriksen |

På denne åpne furukollen i Grønliåsen har "Grønliåsens Venner" laget i stand en fin raste- og bålplass. Solkollen, med tilhørende gjestebok, har vært flittig brukt i mange år av lokalbefolkningen. Småbarnsfamiliene fra Hauketo storkoser seg her i dag.

17 Okt 2006

Kvennhølet i Karidalsbekken en oktoberkveld i 2006

Av Odd Tore Saugerud

I perioden 2006-08 var Kvennhølet kjentmannspost, og den ble etter hvert målet for en liten ekspedisjon med hodelykt som krydder i hverdagen. Etter min mening fikk mørket og en eksponeringstid på 13 sekunder frem strømningsmønsteret og småfossene på en bedre måte enn i dagslys. Dette bildet og bilde nr. 22751 er begge tatt fra vestsiden av bekken, derfor er området Krokskogen og ikke Bærumsmarka.

16 Des 2014

Kvennhølet i Karidalsbekken

Av Odd Tore Saugerud

Karidalsbekken er bekken fra Karidalsåsen til Fløyta. Den og bekken fra Rognlivann kommer sammen om lag 250 meter nordøst for utløpet fra Rognlivann. I bekken var det en gang en kvernkall, dvs. kvern med skovlhjul og loddrett aksel. Der skiløypa møter bekken igjen etter å ha rundet Skjuleåsen, renner bekken ut over et to meter høyt stup. Ideelt for ei vannrenne fra småfossene ovenfor stupet til et skovlhjul nedenfor stupet. Og, som bildet viser litt av, så ligger det store byggesteiner der. Noen er fortsatt stablet som i en tørrmur. Bilde nr. 22752 viser fossen i 2006 under andre lysforhold som viser småfossene ovenfor tydeligere.