Furuholmen venter på sne!

Nær Furuholmen er veiene blanke og strødd med singel. Løypene har ca. 10 cm sne. Hardfrosset og fint å gå på bena i de rødmerkede traseene. Selv med skrapski er det for lite sne - foreløpig. Men vafler og mye annet godt er å få kjøpt inne i den hyggelige stua.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Des 2014

Jul ved Solbergvann i Østmarka

Av Torgeir Stenstad

På åsen like ved er denne furua på rot pyntet hele året, og i dag riktig så idyllisk med nysnø på bakken. Det var Tore Lier og barna hans som begynte å pynte treet på slutten av 1990-tallet, og det ble en tradisjon ut av det. Treet står på blankskurt fjell, og noen veltet det et år, men med stein og mose reiste Lier & co det igjen, og trett lever i beste velgående i dag.

04 Jan 2015

Snø og folksomt som i gamle dager gjennom Kjaglidalen

Av Fredrik Gade

Noen få bortgjemte steder kan man fremdeles oppdrive natursnø i Marka, og ikke mange kan by på et mer vinterlig landskap enn Kjaglidalen i Bærum. Her gikk det tidligere en preparert løype fra Rykkinn/Isi gjennom dalen opp til Niskinn/Sollihøgda og Sørsetra/Kleivstua, i dag en delvis gjengrodd, men spennende naturløype som fortsatt er å finne på kartet. Vi var flere som benyttet oss av snøen her i dag, og på beitet nedenfor plassen Kjaglienga kunne det minne litt om 80-tallet, da løypemaskinene satte fine spor nettopp her, og dette var en yndet skiløype for små og store skiløpere.

04 Jan 2015

Tjennshaugputten

Av Berit Saghaug Mørck |

Isen har lagt seg på Tjennshaugputten og virket trygg, men vi holdt oss langs land.