Flerbruksløype

Den nedlagte jernbanetraseen mellom Lierbyen og Gullaug. Den benyttes nå som turvei, til glede for syklister og gående om sommeren, og for de som ferdes på føtter, poter eller ski om vinteren. Traseen er såpass bred at skiløperne har fått sin egen fil. Det var fint å gå her i solskinnet i dag, selv om det er noen dager siden sist det var preparering. Bildet er tatt et par hundre meter nord for Gullaug stasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Feb 2015

Fjordutsikt fra løypa

Av Erik Unneberg

Skiløypa mellom Gullaug og Lierbyen går på en nedlagt jernbanestrekning. Det er utsyn mot Drammensfjorden fra flere steder langs løypa, slik som her like ved Gullaug.

07 Feb 2015

Mange på tur i Kjekstadmarka

Av Erik Unneberg

Til tross for en del vind og varierende føre, var det mange som søkte seg til Kjekstadmarka i dag. Dette bildet er tatt i løypekrysset nordvest for Heggsjø, 1,3 kilometer fra utfartsparkeringen på Gjellebekk. Løypen dit går til venstre på bildet. Veien rett frem er Lyfjellvegen. Her var det fine forhold i dag, både for klassisk og fristil.

07 Feb 2015

Endelig nede

Av Steinar Kjærnsrød

Scooterløypa fra Holoa ender nord i Katnosa ved Malvika, og mange skiløpere har beundret det åpne fine utsynet over Katnosa idet de renner ut på isen, ofest på vei til Sandvikshytta og vaflene til Arne Krogsæter, som regjerer der.