Padling i 5-milstraseen

Tidligere gikk 5-mila i Holmenkollen i en 16,7-kilometer lang runde, som ble gått tre ganger. Damene gikk sin 3-mil i samme runde, og den ble slått sammen med en runde på 12,5 kilometer. En del av den 16,7 kilometer lange runden går mellom Ullevålseter og Frønsvollstråkka, og prepareres for skøyting. Oppoverbakkene øst or Frønsvollåsen er temmelig krevende, og padleteknikk er vel det eneste alternativet for de fleste her. Bildet er tatt like ved Rakkeseterhytta.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Feb 2015

Folksomt på Sørsetra

Av Eyvind Wang

Masse folk på Sørsetra i dag, og servering både inne og ute. Tidvis kø lang utpå tunet, men det så ut til at alle fikk nødvendig påfyll og hvil.

08 Feb 2015

Varmende februarsol over Store Gørja og vernet dam

Av Kjersti von Krogh

Steinkistedammen ved Store Gørja ble bygget i 1871 og restaurert i 1995. Den figurerer i NVEs nasjonale verneplan for dammer, og er et godt eksempel på en gammel måte å bygge demninger på. Store Gørja inngikk i et system der tømmeret ble fløtet fra Gørja til Maridalsvannet.

08 Feb 2015

Soloppgang og turstart

Av Kjersti von Krogh

Etter at Ole har herjet fra seg et par dager, kom en kald og vindstille søndag med vakker soloppgang over Varingskollen. Men den gamle Holmenkollmarsj-traseen var denne søndagen et trist skue etter den sterke vinden, masse bøss, store grener og isete partier i denne vanligvis så flotte løypa.