Koselig scooterløype

Scooterløypa mellom Busterudvangen og Holterkollen ligger fint i terrenget. Bildet er tatt vest for Langvatnet, som ligger noenhundre meter sør for Busterudvangen. Det var koselig å gå denne løypa i dag - på rubbeski.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Feb 2015

Vaflene venter på Rajebråthytta

Av Nina Didriksen

Nykjørte løyper førte oss fra Bislingflaka til Rajebråthytta, og det fristet med en vaffel hos det hyggelige vertskapet. Koia ligger på nordsiden av Gjerdingen, og har servering i helgene i skisesongen.

09 Feb 2015

Festningen

Av Thore Knudsen

På toppen mellom Vesle Byua og Søndre Morttjennet ser en dette skiltet. Her er det laget en liten parkeringsplass til bruk sommerstid, og herfra fører en sti til det som på folkemunne blir omtalt som Festningen. Festningen er en gammel bygdeborg fra 500-tallet e.Kr. Den har neppe vært et tilfluktssted for befolkningen, men et ledd i forsvaret av Raumarikes nordgrense. En gammel sti fra Toten over til Eidsvoll gikk like forbi borgen. En vaktstyrke på borgen kunne hindre fienden fra å trenge videre fram, samtidig som den kunne varsle hovedvarden på Mistberget, slik at raumerkongen ville få tid til å sende forsterkninger.

25 Des 2014

Ølja 1. juledag

Av Steinar Kjærnsrød