Mot kveld i Oslo sentrum

Sola har gått ned, men fortsatt ser vi gjenskinn fra vesthimmelen i kunstverket som markerer Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø. Billedkunstner Jon Gundersens skulptur «Ta på Oslos balansepunkt» er utført i nordmarkitt og med selve midtpunktet i groruditt. Skulpturen veier mellom 3,5 og 4 tonn. Den er litt over to meter på det lengste og 80 centimeter høy. 25. oktober 2014 ble skulpturen avduket under en markering der bl.a. kunstneren selv, dronning Sonja og ordfører Fabian Stang var til stede.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Feb 2015

Påskeføre

Av Erik Unneberg

Med kuldegrader om natten og en varmende sol på dagtid, var det mange løyper i Marka som hadde påskeføre. Dette bildet er fra løypa mellom Skytterkollen og Østernvannsvingen. Ingen prepping av denne i dag, men den var grei å gå likevel, så lenge man var litt forsiktig i utforbakker i skyggepartiene.

20 Feb 2015

Utsikt mot Oslo, Eiksmarka og Østerås

Av Erik Unneberg

Løypen mellom Skytterkollen og Østernvannsvingen er en fin tverrforbindelse i løypenettet i den søndre delen av Bærumsmarka. Det er også litt utsikt fra traseen, blant annet til Holmenkollåsen. Men ved å gå fem meter ut av løypen, kan man også få et bra overblikk over Eiksmarka og Østerås, med hovedstaden som bakgrunn til venstre i bildet.

20 Feb 2015

Overvann, men greit likevel

Av Erik Unneberg

Det har blitt litt overvann på Østernvann, men etter nattens frost var det bare litt som hadde tint i løpet av formiddagen. Det var derfor fullt mulig å krysse vannet uten å få våte skistøvler. Det var en del folk ute i det fine været denne fredagen, men langt færre enn på en lørdag eller søndag.