Soloppgang på Marifjell

Flott utsikt i soloppgang fra det nye tårnet på Marifjell. Tåka ligger tett på Romeriksslettene. Toppen som stikker opp til venstre i bildet, er Mistberget i Eidsvoll.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Feb 2015

Tårnet på Marifjell

Av Kjartan Roland

Det seks meter høye tårnet på Marifjell er utstyrt med værstasjon og webkamera knyttet til domenet marifjell.no. Siden det ikke finnes strøm på stedet, er det ordnet med en batteripakke på 150 kg, solcellepanel og vindmølle som skal produsere strøm. Nettforbindelsen er gjort via ICE-net. Nannestad og Bjerke løypekjørerlag fikk satt opp tårnet 11. februar i år. Det skjedde etter over et års planlegging og formelle godkjenninger av Fylkesmannen, grunneier Mathiesen Eidsvoll Værk og Nannestad kommune.

22 Feb 2015

I solen på Spålsveien

Av Torgeir Stenstad

Utrolig hva 0,1 mm nysnø kan gjøre: Søndag morgen kom en byge og glattet over harde spor, og løypene ble med ett så mye bedre.

21 Feb 2015

Bergersetra

Av Thore Knudsen

Når en har kommet 7-800 meter fra parkeringsplassen der Byfellavegen starter ved Tisjøen, går løypa over ei hogstflate der det står igjen noen store tørrgraner (til venstre i bildet). Der disse granene står, lå det en gang ei seter, Bergersetra, tilhørende Nord-Bundli i Hurdal. Navnet fikk setra fordi den ble leid ut til Berger i Eidsvoll. Setra ble også kalt Slossvangen etter at en hest måtte børe med livet her etter en slosskamp mot bjørn. På sommerstid ser en tydelig tufter etter seterhus, og stedet er også merket med et navneskilt.