Tårnet og dammen

På årets siste marsdag holder vinteren fortsatt et lett grep om naturen ved Steinbruvann (256 moh.), som ennu ligger islagt. Silhuset på dammen sto ferdig i 1936, og tårnet på Røverkollen Telesenter var ferdigbygget i 1979 og fungerer som reserve for og supplement til anlegget i Tryvannsåsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Mar 2015

Verneverdig og truet

Av Kjersti von Krogh

Ravnkollen (298 moh.) ligger sørvest for Røverkollen nær inntil Grorud Senter, med fantastisk utsikt over byen og langt ut i fjorden. Til tross for at kollen ligger innenfor markagrensen, er det kommet forslag om bolig- og veibygging i dette vakre området, og fra 2012 har det vært sterk motstand for planene fra befolkningen i nærområdene.

29 Mar 2015

Rolig påske på Myggheim

Av Erik Unneberg

Det hersket en rolig stemning på Myggheim i dag. Ikke mange var innom, selv om Kara-gruppen i Asker Skiklubb holdt stedet åpent med servering av vått og tørt til varme skiløpere.

29 Mar 2015

Palmesøndag på Stormyra

Av Erik Unneberg

Etter en temmelig grå start på palmesøndag, klarnet det opp i Vestmarka. Solen skinte, og varmegradene økte i antall. Føret var ikke av den enkle sorten, men rubbeski fungerte i alle fall ganske bra. Bildet er tatt på Stormyra, der løypa mellom Store Sandungen og Myggheim går.