Vårtur 2015: Spennende historie om Torsætra

En gang var Torsætra et gammelt «kvilestelle» for tømmerhoggerne på Totenåsen. Frode Skogstrand har mye spennende å fortelle til deltakerne på Skiforeningens vårtur. Han eier og driver Torsætra sammen med kona Ingunn. I dag er stedet et meget populært turmål – kjent for sin hyggelige atmosfære, og prisbelønt for den gode maten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Apr 2015

Vårtur 2015: Hyggelig rast på Rausteinshytta

Av Eivind Molde

Rausteinshytta er uten tvil et populært turmål her oppe på toppen av Totenåsen. Hytta hadde siste ordinære åpningsdag sist helg (påsken), men i dag holder de ekstra-åpent for å kunne ta imot en gruppe vårskiløpere fra Skiforeningen i Oslo. Dette blir selvsagt satt stor pris på. De aller fleste er på Rausteinshytta for aller første gang i dag. Det er OL Toten-Troll som har ansvar for driften av Rausteinshytta.

11 Apr 2015

Vårtur 2015: Utsiktsstopp ved Anfinnsætra

Av Eivind Molde |

På vei ned bakkene er det fint å stoppe opp ved Anfinnsætra for å nyte utsikten sørover Totenåsen. Vårskiløperne kom med Skiforeningens buss til Oksbakken, og etter en hyggelig stopp på Rausteinshytta, er Torsætra neste mål. Derfra går bussen over åsen og tilbake til Oslo.

11 Apr 2015

Inn i tåken

Av Erik Unneberg

Solen klarte nesten, men bare nesten, å bryte gjennom skydekket over Vestmarka i dag. I skogen var det til tider en del tåke, slik som her mellom Rudsmyr og Mikkelsbonn (løype 1248). Det var stort sett greie forhold i denne løypen, men i noen av bakkene var det en del bare flekker.