Utsikt fra Ringkolltoppen

En nydelig maidag på Ringkolltoppen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Mai 2015

Tanumutsikten i sol og regn

Av Odd Tore Saugerud

En runde i Tanumskogen med en avstikker til Tanumutsikten hører til. Truende regnskyer over Vestmarka og skygge over mesteparten av Bærum, mens Oslo for det meste har sol. Regnbygen over Oslo sentrum er resten av nedbørområdet som startet over Krokskogen da klokken var om lag 11.30. Kl. 13.33 plasket neste byge ned på Tanumskogen, og nå, kl. 20.40, regner det fortsatt over Vestmarka.

25 Mai 2015

Gammel og grå blant alle de gule

Av Odd Tore Saugerud |

Tettvokst løvetannmark er på nært hold et skikkelig villniss. Mesteparten blomstrer samtidig, men noen få var tidlig ute og står nå igjen som gamle og grå. Om få dager er alle slik her på Tanumplatået, og luften fylles av frø med egen fallskjerm og god spredningsevne. Man kan undres over hvordan nabojordene, som er dyrket, vil se ut til neste år.

25 Mai 2015

Helgult på Lagerudjordet

Av Odd Tore Saugerud

Mens det fortsatt var sol i dag tidlig, var Lagerudjordet nærmest blendende gult. Flere enn jeg dro for å hente kameraet, men da vi kom tilbake, hadde skyene allerede kommet, og bygene gikk over Vestmarka. En sterk gul opplevelse var det likevel. I bakgrunnen Ringi-gårdene og Ringiåsen.