Grå junidag ved Engelstadtjernet

Mange i traktene her i dag, idet Raumarittet gikk av stabelen. Men her ved Engelstadtjernet var det stille, der mange av løvtrærne hadde museører fremdeles. Nord for tjernet er det store slagghauger etter gruvedriften i området. Men ingen fin forsommer: Uvær og regnskyll gjorde det særdeles ufyselig etter hvert.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Jun 2015

Forsommerkveld ved Stein gård

Av Erik Unneberg

I løpet av dagen klarnet det opp, og mot kvelden var det tilnærmet skyfritt i Bærum. Bildet er tatt fra skiløypetraseen ved Stein gård, som ligger flott til mmed utsikt over Oslofjorden.

05 Jun 2015

En antydning til sommer

Av Odd Tore Saugerud

Kald og våt mai og også juni så langt, men denne dagen nærmet temperaturen seg 20 °C. Her ved Svartkulp, om lag 0,3 km nord for Dølerud, koste folk seg på svabergene vest for vannet, og i sydenden hadde én bukkebladplante fått blomster. Flere hadde store knopper, så det blir vel sommer etter hvert i år også. Så langt har sommeren lignet mistenkelig på de gode, gamle 1950-årene, før global warming satte inn. Da snakket vi om sommeren som grønn vinter.

05 Jun 2015

På en hylle mellom stupene

Av Odd Tore Saugerud

Årets utgave av Ola Dilt gir muligheter til å gå og krabbe Østmarka på tvers. Denne hytteruinen fant vi i bratthenget øst for Mellom-Spinneren, ned mot Klokkeruddalen. Isolasjon i form av grov glassvatt sydd inn i svartpapp tyder på at den var i bruk tidlig på 1950-tallet. Om denne skriver Even Saugstad i boka Østmarka følgende: «Her lå ei Milorghytte under krigen, kalt «Spinnheim». Hytta ble overtatt og restaurert av speidere fra Ljan, men falt etter hvert sammen.» Godt gjemt og vanskelig tilgjengelig da hytta fortsatt sto oppreist, men med god oversikt over dalen. Her er restene i 2015.