solveggen på Spålsetra

Det var deilig å få av vått regntøy og raste i solveggen på gamle Spålsetra med størhus fra 1891. En omgang med linoljekitt og linoljemaling er nok snart påkrevet til dette verneverdige vinduet mot syd. Spålsetra er innredet med to separate rom, hvorav OFA bruker det ene og Løvenskiolds jaktoppsyn det andre, etter det vi har lest. Fortsatt er setervollen ganske åpen her på Spålsetra, men skogen spiser seg sakte, men sikkert innpå husene. Sauene var ikke kommet hit inn ennå, men vi har møtt på sauer i området tidligere. Vi møtte sågar en sau som gikk over isen i Spålen i januar i år! Den fikk vi meldt fra om til beitelaget i Haug som tok affære. Fra gammelt av var 12. juni den store dagen for utreise til setrene i dette området, men sauer er allerede sluppet på beite nær Øyangen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jun 2015

Trillestien ved Steinbutjern

Av Berit Saghaug Mørck

Fortsatt vårlig ved Steinbutjern.

07 Jun 2015

Kjølig vårregn over Øyvann

Av Kjersti von Krogh

Øyvann (444 moh.) ligger nord for Stubberudseterhøgda, og årets første søndag i juni var vindfull og kjølig på disse kanter.

05 Jun 2015

Den skal tidlig starte, som en god klartrer skal bli

Av Kjersti von Krogh

Oslo Sommerpark ved Tryvannstårnet har utfordringer for alle aldersgrupper, og her kommer to forventningsfulle smårollinger med hjelm og klatresele for å ta fatt på en spennende runde i Klatreparken.