Klatrekurs på Søndre Kolsås

Dette var dagen for stor aktivitet på Kolsås. Det nærmest krydde av skoleklasser med elevere i 14-15 års alderen, og alle lune solkroker var opptatt av folk som pratet og solte seg i finværet. Det var også en myndig klatreinstruktør som hadde en elev nesten oppe, og holdt på å oppmuntre neste elev som sto nede og bandt seg inn i tauet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2015

Restene av grunnmuren til Kafé Kringsjå 2015

Av Odd Tore Saugerud

Dette er mesteparten av restene etter grunnmuren til kaféen. Ganske tydelige når man vet hva det var, ellers bra sitteplasser for folket med engangsgrill. Det var en hel stabel i krattet til venstre i bildet.

09 Jun 2015

Utsikten fra Kafé Kringsjå 2015

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det har vokst opp mange løvtrær siden bilde nr. 23833 ble tatt, er utsikten fra stedet der kaféen lå fortsatt verdt en stopp. Men det er ikke noe opplysningsskilt som viser at her lå det i sin tid en kafé, og stein er ikke mangelvare på Kolsås. Den eldste av damene hadde vært på kaféen som ung, men tenkte ikke over hvor hun var før jeg nevnte den.

09 Jun 2015

Her lå Kafé Kringsjå på Kolsås

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 23833 viser Kafé Kringsjå den gangen det var drift der. Slik ser det ut fra samme kameraståsted i 2015. Nytt gjerde, men berget i høyre kant av bildet og muren er som den gang. De to store furuene ser også ut til å holde seg oppreist fortsatt, men løvtrær dekker nå mye av det som var utsikten.