Skabråten ved Slora, Sørkedalen

Vest for Øvre Lyse ligger det en gammel hytte som man kan skimte fra veien fra Øvre Lyse mot Slora. Hytta ligger like ved den gamle Sloradammen som demmet opp Sloravannet. Fløtingen her tok slutt allerede i 1935 etter at Løvenskiolds tømmerhuggere og skogsjef Ove Lange hadde bygget Otertjernsrenna på midten av 1920-tallet. Denne hytta heter Skabråten og skal være den første tømmerhoggerhytta med plankegulv. Som man ser, er den satt sammen av to deler. Den flotte gamle sykkelen som finnes på bilde nr. 17610 var dessverre ikke å se, men kanskje den er plassert inne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2015

Endelig en forsommerdag

Av Kjersti von Krogh

Nedre Lysedam ligger nordøst for Stuteskallen på 274 moh. Og først ut i 2. uke av juni er det løvsprett og varme i luften.

09 Jun 2015

Paraglider over hvitt Norefjell

Av Odd Tore Saugerud

Sønnavind og termikk fristet minst én paraglider til å starte fra Solfjellstua på Eineåsen, og etter en stund seilte han så langt mot sør at det så ut som om han var over Norefjell. Og Norefjell var ganske hvitt, og det var fortsatt to snøflekker i Kirkerudbakken. Kanskje milslukerne kan få litt bakketrening der når de har brukt opp all snøen ved Oppkuvbekken?

09 Jun 2015

Klatrekurs på Søndre Kolsås

Av Odd Tore Saugerud

Dette var dagen for stor aktivitet på Kolsås. Det nærmest krydde av skoleklasser med elevere i 14-15 års alderen, og alle lune solkroker var opptatt av folk som pratet og solte seg i finværet. Det var også en myndig klatreinstruktør som hadde en elev nesten oppe, og holdt på å oppmuntre neste elev som sto nede og bandt seg inn i tauet.