Gammel setervoll på Roenseter

Det har vært en hel setergrend på Roenseter, og det har vært setret her helt opp mot 1960-årene. Vollen vitner fortsatt om at Roenseter har vært en av Markas største. Denne dagen var den inntatt av en stor flokk sauer med lam som nøt en fredelig forsommermorgen på vollen vest for Gjerdingen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2015

Skabråten ved Slora, Sørkedalen

Av Oddbjørn Mantor

Vest for Øvre Lyse ligger det en gammel hytte som man kan skimte fra veien fra Øvre Lyse mot Slora. Hytta ligger like ved den gamle Sloradammen som demmet opp Sloravannet. Fløtingen her tok slutt allerede i 1935 etter at Løvenskiolds tømmerhuggere og skogsjef Ove Lange hadde bygget Otertjernsrenna på midten av 1920-tallet. Denne hytta heter Skabråten og skal være den første tømmerhoggerhytta med plankegulv. Som man ser, er den satt sammen av to deler. Den flotte gamle sykkelen som finnes på bilde nr. 17610 var dessverre ikke å se, men kanskje den er plassert inne.

09 Jun 2015

Endelig en forsommerdag

Av Kjersti von Krogh

Nedre Lysedam ligger nordøst for Stuteskallen på 274 moh. Og først ut i 2. uke av juni er det løvsprett og varme i luften.

09 Jun 2015

Paraglider over hvitt Norefjell

Av Odd Tore Saugerud

Sønnavind og termikk fristet minst én paraglider til å starte fra Solfjellstua på Eineåsen, og etter en stund seilte han så langt mot sør at det så ut som om han var over Norefjell. Og Norefjell var ganske hvitt, og det var fortsatt to snøflekker i Kirkerudbakken. Kanskje milslukerne kan få litt bakketrening der når de har brukt opp all snøen ved Oppkuvbekken?