Tårnet på Varingskollen speiler seg

På platået Vesleåsen er det én myrputt av noen størrelse. Den ligger akkurat slik til at tårnet på Varingskollen speiler seg i den sammen med de forkrøblede furuene som vokser langs nordbredden av putten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Jun 2015

Vesleåsen: svaberg, forkrøblede furuer og flott utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Platået Vesleåsen sydøst på Varingskollen er vel verdt et besøk. I tillegg til flott natur vanker det poster: ti på topp, Nittedalsturen, og Kjentmannsmerket. Panoramautsikt, men denne dagen var det for disig og kontrastløst for panoramabilder, så da ble furuene hovedmotivet.

13 Jun 2015

Fossestua: julenisser og selvskudd

Av Odd Tore Saugerud

Elggevir på veggen er vanlig på skogshytter. Noe mer uvanlig er det med julenisser på geviret i midten av juni, men det bekrefter vel bare at hyttene er mest brukt vinterstid. Mest uvanlig er utlagt selvskudd. Jeg kjenner bare til to andre hytter som har advarsel om dette.

13 Jun 2015

Fossestua: pent beliggende og velholdt

Av Odd Tore Saugerud

Fossestua var opprinnelig husmannsplass under gården Fossen vest for Hakadal kirke, nå privat hytte. I tillegg til disse to husene er et laftet skjul under oppussing og påbygging. En hvitemaljert vedkomfyr, Jøtul no. 404 med termometer i stekeovnen, hviler ved uthusets nordvegg. Kjentfolk sier at dette først og fremst er en vinterhytte, med grei adkomst over Svenskemyra.