Etter hvert ble det folksomt på Varingskollen

På veien opp til Varingskollen så vi bare tre andre personer, men etter å ha kommet til topps, strømmet de på fra alle kanter, de fleste med hund. Her er et utvalg. Kjentmannsboken for inneværende periode nevner at det på 1970-tallet lå en post rett bak der skitrekket da endte. Vi fant ingen spor av den, men mye hærverk på driftsbygningene ved skiheisen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Jun 2015

Hva var det gamle løypeskiltet Varingskollen opprinnelig?

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 4689 fra 2005 viser et gammelt løypeskilt på Varingskollen. Nå har ytterligere ti år passert, og skiltet har blitt beskutt med både hagle og grovere skyts. Malingen flakner av, og under dukker det opp bokstaver og farger som kanskje kan tyde på at dette startet tilværelsen som et trafikkskilt? Om nye ti år vet vi kanskje svaret.

13 Jun 2015

Tårnet på Varingskollen speiler seg

Av Odd Tore Saugerud

På platået Vesleåsen er det én myrputt av noen størrelse. Den ligger akkurat slik til at tårnet på Varingskollen speiler seg i den sammen med de forkrøblede furuene som vokser langs nordbredden av putten.

13 Jun 2015

Vesleåsen: svaberg, forkrøblede furuer og flott utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Platået Vesleåsen sydøst på Varingskollen er vel verdt et besøk. I tillegg til flott natur vanker det poster: ti på topp, Nittedalsturen, og Kjentmannsmerket. Panoramautsikt, men denne dagen var det for disig og kontrastløst for panoramabilder, så da ble furuene hovedmotivet.