Pipesteinen, i 2015 uten toppvarde: sett fra steinsøylen øst for den

Steinsøylen øst for Pipesteinen er målet for første del av turen til foten av Pipesteinen. Det enkelt å krabbe opp på den, og derfra er det utsikt både til Pipesteinen og til Ringerike og fjellene bak. Første del av turen ned til foten av Pipesteinen er interessant og spennende. Fra nord går det ned en svært bratt skråning med en blanding av jord, stein, røtter og mose. I 1999 krabbet jeg ned skråningen, nå var et 30 meter langt sikringstau godt å ha.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jul 2015

Pipesteinen: utsikt fra stupkanten i syd ned i Pipeskaret

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet er tatt fra samme sted som bilde nr. 20492, men med et kamera med vendbart display slik at det var mulig å ta bildet omtrent loddrett nedover. På bildet er den mosegrodde og storsteinete ura mellom stupet og Pipesteinen godt synlig. Bildet viser at Pipesteinen er den nordlige delen av en steinrygg. Til høyre (øst) for denne er det en annen steinsøyle bak den tette furua. Helt nede i venstre hjørne skimtes toppen av enda en søyle, en ganske spiss rygg. Bilde nr. 23964 viser denne nokså spesielle formasjonen. Trist at været i dag ikke ble som Yr.no lovet, da ville sidelys litt på skrå forfra ha fremhevet formasjonene mye bedre.

09 Jul 2015

Høysommer på Retthellseter

Av Odd Tore Saugerud

Yr.no lovet lettskyet, pent vær denne kvelden, men det ble enda en halvbom. Men til tross for ganske tett skydekke og heller flatt lys, var det grunn til å glede seg over blomsterprakten på den gamle setervollen, som fortsatt holder seg åpen.

12 Jun 1999

Bukk- og geitedoning 1999

Av Odd Tore Saugerud

Lent inn til påbygget i nordenden av fjøset på Retthellseter sto det i juni 1999 en bukk- og geitedoning. Bukken med feste for drag og dreibart anlegg for tømmeret står underst, med geita, som holdt bakenden av tømmeret, oppå. Slike doninger for tømmerkjøring med hest husker jeg godt fra min barndom. Ofte ble det brukt bare bukk, med bakenden av tømmeret slepende direkte på snøen. Sist så jeg tømmerkjøring med hest, var for to år siden ved plukkhogst i lia syd for Drengsrud.