En hvalrygg i Langvann sett fra Langvannsodden

Ganske midt i den søndre delen av Langvann ligger det en blankskurt hvalrygg. Midt over den går det en stripe med en mørkere bergart. Den var erobret av en gretten måke som kjeftet på oss helt til kameraet kom frem. I bakgrunnen dukker mørke skyer opp. Dette var det siste solstreifet før regnet kom.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Jul 2015

Tordenværet nærmer seg

Av Kjersti von Krogh

En fuktig søndag midt i juli måtte ende med noen kraftige regnbyger og tordenbulder i det fjerne. Men over Lille Gryta var en lang tur gjennom Lillomarkas villmark snart slutt, og vi kom oss nesten i mål på Solemskogen før regnet.

12 Jul 2015

Villmark ned i Gryta

Av Kjersti von Krogh

Også i Lillomarka finner vi Gryta, bratt ned gjennom svære blokkfelt fra Holåsen og ned mot Grytedalen. Droget langs østsiden av Granberget og sørover kalles Gryta, og grensen mellom Oslo og Nittedal går her. Ordet gryte brukes om runde fordypninger i terrenget, omgitt av åser og bergvegger.

12 Jul 2015

Multesesongen nærmer seg

Av Kjersti von Krogh |

Myrene i Lillomarka nord bærer bud om at multesesongen nærmer seg på disse kanter, - stort sett viser de bare en rød topp, men innimellom finner vi også en og annen som kan smakes på.