Utløpet av Langvann med gul vannlilje og sverdlilje

Det går tømmervei og avstikker fra blåstien til utløpet av Langvann, men sommerbilder derfra er det dårlig med. Langvann ble i 1960 demmet opp med en ca. to meter høy betongdemning for å holde bedre kontroll med vannstanden i Elvåga som drikkevann. Her vokser både gule og hvite vannliljer, og sverdliljer, men bestanden av de sistnevnte har gått tilbake de siste årene. Nå hadde himmelen blitt jevnt blågrå, og regnet kom før vi nådde Lerkestien på Sotåsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Jul 2015

En hvalrygg i Langvann sett fra Langvannsodden

Av Odd Tore Saugerud

Ganske midt i den søndre delen av Langvann ligger det en blankskurt hvalrygg. Midt over den går det en stripe med en mørkere bergart. Den var erobret av en gretten måke som kjeftet på oss helt til kameraet kom frem. I bakgrunnen dukker mørke skyer opp. Dette var det siste solstreifet før regnet kom.

12 Jul 2015

Tordenværet nærmer seg

Av Kjersti von Krogh

En fuktig søndag midt i juli måtte ende med noen kraftige regnbyger og tordenbulder i det fjerne. Men over Lille Gryta var en lang tur gjennom Lillomarkas villmark snart slutt, og vi kom oss nesten i mål på Solemskogen før regnet.

12 Jul 2015

Villmark ned i Gryta

Av Kjersti von Krogh

Også i Lillomarka finner vi Gryta, bratt ned gjennom svære blokkfelt fra Holåsen og ned mot Grytedalen. Droget langs østsiden av Granberget og sørover kalles Gryta, og grensen mellom Oslo og Nittedal går her. Ordet gryte brukes om runde fordypninger i terrenget, omgitt av åser og bergvegger.