Ettermiddagstur i skogen

Turveien mellom Greverud og Fløysbonn er fin både for turgåere og syklister - og om vinteren går lysløypa her. Bildet er tatt nord for Grytetjern.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Jul 2015

Sagstua

Av Eivind Molde

Sagstua ligger i vakre naturomgivelser i Ljanselva miljøpark, rett ovenfor Sagdammen. Stua ble bygd rundt 1800. 2. februar 2000 brant den ned, men ble gjenoppbygd av Oslo kommune i 2002. Stua brukes nå som opplevelses- og læringssted for barn og unge i bydelene som grenser til Ljanselva. Miljøprosjekt Ljanselva står for driften.

14 Jul 2015

Idyllisk ved Sagdammen

Av Eivind Molde

Hestene beiter ved den idylliske Sagdammen. Her er det fred og ro. Sagdammen har fått sitt navn fordi det en gang var en sag her som tilhørte Skullerud gård. Det er Ljanselva som renner ned dalføret fra Skullerudstua, og området er en del av Ljanselva miljøpark. Miljøprosjekt Ljanselva har bidratt til at Sagdammen er blitt rekonstruert. Vannet ligger like nedenfor Sagstua.

14 Jul 2015

På sykkeltur fra Skullerudstua

Av Eivind Molde |

Skullerudstua er et fint utgangspunkt for turer både til fots, på sykkel og på ski. Mange turveier og stier går inn i Østmarka herfra. I dag går turen på sykkel nordover mot Skraperudtjern.