Uvær på vei ved Plassedammen

Ingen badegjester her i dag, og med uvær på vei, var vel det greit. Fint å sykle i folketom juli-skog fra By, men på returen satte det inn med øs pøs regn, og igjen ble det ufyselig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jul 2015

Ettermiddagstur i skogen

Av Eivind Molde

Turveien mellom Greverud og Fløysbonn er fin både for turgåere og syklister - og om vinteren går lysløypa her. Bildet er tatt nord for Grytetjern.

14 Jul 2015

Sagstua

Av Eivind Molde

Sagstua ligger i vakre naturomgivelser i Ljanselva miljøpark, rett ovenfor Sagdammen. Stua ble bygd rundt 1800. 2. februar 2000 brant den ned, men ble gjenoppbygd av Oslo kommune i 2002. Stua brukes nå som opplevelses- og læringssted for barn og unge i bydelene som grenser til Ljanselva. Miljøprosjekt Ljanselva står for driften.

14 Jul 2015

Idyllisk ved Sagdammen

Av Eivind Molde

Hestene beiter ved den idylliske Sagdammen. Her er det fred og ro. Sagdammen har fått sitt navn fordi det en gang var en sag her som tilhørte Skullerud gård. Det er Ljanselva som renner ned dalføret fra Skullerudstua, og området er en del av Ljanselva miljøpark. Miljøprosjekt Ljanselva har bidratt til at Sagdammen er blitt rekonstruert. Vannet ligger like nedenfor Sagstua.