Utsyn over nordøstre del av Østmarka

Fra fly får man god oversikt over Marka, i alle fall hvis været er klart. Og det var det denne septemberkvelden i 2009. Vannet vi ser til venstre i bildet, er Åmotdammen. Midt på vannet går kommunegrensen mellom Lørenskog og Rælingen. I forgrunnen ser vi boligområdene Blystadlia (til venstre) og Kurland. På bildets høyre side, omtrent midt på, har vi Losby med golfbanen. I bakgrunnen til høyre aner vi Oslofjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Jul 2015

En uvanlig telefonstolpe

Av Odd Tore Saugerud

Treet er forlengst dødt og uttørket, men isolatorer og ledningsrester henger der fortsatt etter dets tidligere liv som telefonstolpe, eller var det kanskje lavspent strøm? Likevel overlevde det som ett av få flatehogsten. Neppe på grunn av sitt tidligere liv, heller som potensielt spiskammer og reirplass for spetter. I bakgrunnen moderne kommunikasjon, tårnet og masta på Tryvannshøgda.

11 Jul 2015

Minnesund i sikte

Av Harald Udnæseth

Skreikampen er kjent som et utmerket utsiktspunkt. Her ser vi sørover mot Minnesund, som ligger 19 kilometer unna i luftlinje. I bakgrunnen ser vi litt av Vorma. Langs østsiden av Mjøsa legger vi merke til E6, som tidligere i år var ferdig utbygd som firefeltsvei.

11 Jul 2015

Mot Tangenvika

Av Harald Udnæseth

Utsikten fra Skreikampen er upåklagelig, for å si det forsiktig. Her ser vi over mot Tangenvika på østsiden av Mjøsa.