Idyllisk ved Gjeddevann

På en helt vanlig torsdag i fellesferien var det intet som forstyrret idyllen ved Gjeddevann. De badeglade må imidlertid droppe svømmeturen her, for vannet er drikkevannskilde. Bildet er satt sammen av fem enkeltbilder, som er tatt med kompaktkamera.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Jul 2015

Vestre Skallbergdalen

Av Erik Unneberg

Her på skogsbilveien gjennom Vestre Skallbergdalen går sykkelrute 282 fra Streifinn til Finland.

21 Jul 2015

Grensefurua på Langliveien

Av Nina Didriksen |

Grensen mellom Oslo og Buskerud krysser Langliveien, og der står det en stor furu. Den har fra gammelt av kallenavnet Grensefurua, har vi latt oss fortelle av markaforfatter Sverre Grimstad, som vi var på skogstur med i embets medfør denne uken.

20 Jul 2015

Pipeskaret: kløfta ned i skaret

Av Odd Tore Saugerud

Sett nedenfra ender Pipeskartet i en grønn vegg av løvtrær, se bilde nr. 23962. Men det er fortsatt et godt stykke opp til kanten av skaret, og her er det både trangt og bratt. Bildet gir et inntrykk av utsikten fra kanten og at det er mosegrodd svaberg her, men for å få frem hvor bratt det er og hvor langt det er ned til krattet, burde det vært en person der. Men dette er ikke stedet for de som ikke er klatrekyndige, selv om jeg selv har krabbet opp skaret for 16 år siden, overhengende stup i syd til tross. Aldri mer uten sikringstau, og egentlig heller ikke da.