Lørdagsbad

Lørdag ettermiddag var badebryggen i østenden av Østernvann populær. Solen strålte, luften hadde en behagelig temperatur, og vannet holdt 18 grader. Noen syntes de første sekundene i det våte element var litt kalde, men etter et par svømmetak var det bare å nyte sensommeren. Fotografen gjorde det til fulle på sin halvtimes lange svømmetur.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Aug 2015

Steinbruddet i Styggdalen: en bunker delvis av jernbanesviller

Av Odd Tore Saugerud

På tilbakeveien fra bruddet ble vi oppmerksom på denne noe spesielle bunkeren, laget delvis av jernbanesviller. Inne i den befant det seg en låsbar stålkasse med rester av et instruksjonsark: «10 gode regler for skytebaser». Reglene er tæret bort av tidens tann, men stilen ser noe mer moderne ut enn fra rundt år 1900. Det antas at dette var lager for dynamitten. Det ville være noe uvanlig å ha et lager med større volum for fenghetter enn for dynamitt, spesielt tatt i betraktning av at fenghettene detonerer ved mindre ytre påvirkning enn dynamitt.

14 Aug 2015

Steinbruddet i Styggdalen: en tralle som har overlevd

Av Odd Tore Saugerud

Trallene til steinbruddet var av en kompakt og solid konstruksjon, grovt treverk beslått med jernbånd. Hjulene er små, mye mindre enn på vagger fra 60 cm industribaner. Her vokser smågrana friskt med røttene i gammel industrihistorie.

14 Aug 2015

Steinbruddet i Styggdalen: Cockerill 1898

Av Odd Tore Saugerud

Jernbaneskinner skal være merket med stålverk og produksjonsårstall. Her var det så mye mose og jord at det var vanskelig å finne lesbar merking, men på et par skinner var det mulig. Cockerill var vel et engelsk stålverk. Skinner fra samme stålverk og fra samme tidsperiode finnes også på gamle sidespor på skiftetomta på Hønefoss stasjon.