Fantastisk utsikt

Fantastisk utsikt fra toppen av Kjerkeberget/Høgåsen, der man kan se helt til Drøbak og Hvitsten på en klar dag som denne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Aug 2015

Varden på Kjerkeberget

Av Oddbjørn Mantor

Varden på Kjerkeberget er utsmykket med det som ser ut som et kors. Det er egentlig et gammelt lukebeslag som ble funnet i Heggelielven ved Gryta og båret opp hit av noen vandrere med fantasi og tiltakslyst, ifølge boken «Krokskogen på kryss og tvers» av Sverre Grimstad.

16 Aug 2015

Vitne om gammel løype

Av Oddbjørn Mantor

Denne enslige standhaftige stauren er det eneste synlige bevis for en skiløype som gikk fra Gråseter over myrene på østsiden av Høgåsen/Kjerkeberget og videre ned til Bærumsvika. Denne løypa ble anlagt i 1937 etter at Skiforeningen hadde åpnet skihytta på Lauvlisetervollen og som fikk navnet Løvlia. Dette ble kalt "Vestmarka" den gangen, og mange trodde at hytta lå for langt unna til at noen ville besøke den. For å unngå dette, anla Skiforeningen flere løyper inn til Løvlia, deriblant denne. Dette var elleve år før Gråseterveien ble anlagt i 1948. Man startet turen fra Skansebaken og gikk løypa forbi plassen Aspeskog (Ospeskog på dagens kart). Da jeg så stauren første gang for seks år siden, var det fortsatt tydelige rødmerker på den. I dag er disse nesten borte.

18 Aug 2015

Sopptur?

Av Petter Heim

Bildet burde vel heller hete Bomtur. Dette var fangsten etter to timer i Vestmarka i dag. Bedre lykke neste gang!