Gammel kjentmannspost ved Guriputten

Her har Atie klippet på kjentmannsposten fra 1992 ved Guriputten. Postplasseringen var ikke særlig klippevennlig, bløtmyr med bekk måtte krysses, og selve posten sto slik at den nærmest måtte omfavnes om den som skulle klippe ikke skulle synke langsomt ned i torva og få sko/støvler fulle av vann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2015

Guriputten i Gruvelia

Av Odd Tore Saugerud |

Kjentmannsmerkehåndboka 1992-94 sier dette om Guriputten: «Guriputten er en liten idyll midt i Gruvelia. En større steintipp ligger nordvest for tjernet.» Her er tjernet sett fra nordenden. På originalbildet er også kjentmannsposten synlig ved utløpet i motsatt ende av vannet. Den store steintippen som er nevnt i beskrivelsen, er sannsynligvis tippen ved Gruveliastollen, bilde nr. 14663, ikke langt fra Gruveliahytta. På vei til posten fra nordøst fant vi også gruver og steintipper, dessuten krattfylte smådaler og flere gjennombløte myrer som ikke er på kartene.

07 Sep 2015

En sommerlig septemberdag

Av Kjersti von Krogh

Metereologen kunne fortelle om en sommerdag denne septemberdagen med målt temperatur på 21,8 grader. Golfspillerne ved Bogstad trivdes godt på den velpleide banen denne flotte dagen.

07 Sep 2015

Et høstlig penselsstrøk

Av Kjersti von Krogh

Etter en våt start på årets første høstmåned, har vi fått noen flotte dager med temperaturer rundt 20 grader utpå dagen. Men ved Skjennungen (418 moh.) er det ofte lavere temperaturer enn ellers i dette området, og i dag viste de første høstfarvene seg som et penselsstrøk.