Gruve på Tripperudhøgda

Strengt tatt ligger vel Tripperudhøgda i kanten av eller kanskje utenfor selve Gruvelia, men gruve med steintipper er det her likevel. Denne gruvegangen rett syd for Tripperud inn går under traktorveien fra Engelstadvangen, og er fylt med vann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2015

Gjesteboka til Tripperud Inn

Av Odd Tore Saugerud |

Vårt besøk på Tripperud Inn ble ganske kortvarig, men det er likevel viktig å skrive seg inn i gjesteboka. Trangt, spartansk, men ryddig. Stedet har utedo.

07 Sep 2015

Gammel kjentmannspost ved Guriputten

Av Odd Tore Saugerud |

Her har Atie klippet på kjentmannsposten fra 1992 ved Guriputten. Postplasseringen var ikke særlig klippevennlig, bløtmyr med bekk måtte krysses, og selve posten sto slik at den nærmest måtte omfavnes om den som skulle klippe ikke skulle synke langsomt ned i torva og få sko/støvler fulle av vann.

07 Sep 2015

Guriputten i Gruvelia

Av Odd Tore Saugerud |

Kjentmannsmerkehåndboka 1992-94 sier dette om Guriputten: «Guriputten er en liten idyll midt i Gruvelia. En større steintipp ligger nordvest for tjernet.» Her er tjernet sett fra nordenden. På originalbildet er også kjentmannsposten synlig ved utløpet i motsatt ende av vannet. Den store steintippen som er nevnt i beskrivelsen, er sannsynligvis tippen ved Gruveliastollen, bilde nr. 14663, ikke langt fra Gruveliahytta. På vei til posten fra nordøst fant vi også gruver og steintipper, dessuten krattfylte smådaler og flere gjennombløte myrer som ikke er på kartene.