Slik det en gang var

Melkerommet på Vindflosætra er tatt vare på i sin opprinnelig stil, med hyller for butter, spann og annet utstyr. Arbeidet med å restaurere bygningen er nå fullført.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2015

Autentisk på Vindflosætra

Av Eivind Molde

Seterhuset på Vindfloen er kanskje det mest autentiske seterhuset på Totenåsen. I år ble arbeidet med å restaurere bygningen fullført. Det er gjennomført i regi av 2-ertura, en gruppe som på frivillig basis jobber med å ta vare på gamle stier og seterhus på åsen. Arbeidet er ledet av Torbjørn Alm fra Kolbu. En dugnadsgjeng på til sammen 15 mennesker har gjort jobben med å oppgradere huset. Innvendig har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger.

01 Okt 2015

Inn på jordgulv

Av Eivind Molde

Inn i seterhuset - inn på jordgulv i et rom som er tatt godt vare på. For de som har stått for restaureringen av Vindflosætra har det vært viktig å beholde den autentiske stilen, med jordgulv, kjøkken, bord, stoler og senger. Pipa og peisen, som hadde rast ned, er murt opp igjen.

01 Okt 2015

Størhuset på Vindflosætra

Av Eivind Molde

Dette er kanskje det mest autentiske seterhuset på Totenåsen. Nå er det satt i stand av en dugnadsgjeng ledet av Torbjørn Alm.