Klarvær ved Merratjern

Det var tåke hele formiddagen, men i løpet av dagen fikk solen overtaket. En del av Merratjern ble imidlertid liggende i skyggen da dette skjedde. Det merkes at solen står lavere på himmelen enn tidligere i høst.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Okt 2015

Og så kom kuldegradene til Revlitjernet (293 moh.)

Av Kjersti von Krogh

Solen når ikke ned til lille Revlitjernet før midt på dagen nå midt i oktober. Den 14/10 kalles første vinterdag på primstaven, og som bestilt kom et par kuldegrader smygende og rimet til gress og småkratt langs tjernet. Litt drivende tåkeflak gjorde sitt til at stemningen her inne i vernet skog ble riktig høstlig og litt magisk.

14 Okt 2015

En nyhugget utsikt langs Ringkollveien

Av Odd Tore Saugerud

Det «gamle» utsiktspunktet langs Ringkollveien, hvor blant annet bilde nr. 14847 et tatt, er nå i ferd med å gro igjen. Men litt lenger ned i veien er det nylig snauhogd en bratt skråning, og det gir en omtrent like fin utsikt. Her er Gyrihaugen nær venstre side, så følger Steinsfjorden, og videre mot høyre er det åsryggene på Røyselandet som stikker opp av tåka med Finnemarka mot horisonten.

14 Okt 2015

Enda en øyebolt og en bolt med påsatt flattstål

Av Odd Tore Saugerud

Tar man for seg øyeboltene på sydøstsiden av Ringkolltoppen, finner man et mønster: de kan deles opp i grupper på fire, hvor alle øynene enten peker fra eller mot et skjæringspunkt i sentrum. Og der, i sentrum, er det fire bolter med gjenger og mutter eller spor etter slik, typisk for foten av en mast. Øyebolten på bildet står ved siden av en bolttype som er typisk for bardunering av tårn ved trigonometriske punkter, og bolten som utgjør selve det trigonometriske punktet er rett ved. På fargebildet av Vampire-jageren på Ringkolltoppen er trig.-tårnet synlig, og under vingene på flyet kan det skimtes slanke master. Så dette var øyebolter for å bardunere slike master, som vel hadde en funksjon for peilestasjonen som i sin tid var her.