Gråvær ved Kroktjern

Sykler du lenge og bratt opp Homledalsveien fra E16, kommer du til Kroktjern. I dag grått og mildt, og frosten var blitt borte igjen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Okt 2015

Mot Holsfjorden fra Homledalsveien

Av Torgeir Stenstad

Det er mange høydemetere som må overvinnes når man sykler opp her fra E16. Men belønningen er flott utsikt mot Holsfjorden. Og bladene på trærne forteller at høsten er her.

23 Okt 2015

En gammel post ved Hellebekkmyra

Av Odd Tore Saugerud |

Hellebekkmyra ligger mellom Bekkestua og Østre Buvann. I nordenden av den, der Hellebekken begynner, står fortsatt kjentmannsposten fra perioden 1992-94. Selv om den står ved blåstien mellom Bekkestua og Gimilen, har den hittil overlevd i mer enn 23 år. Som det lille innsettet i øvre venstre hjørne viser, er posten noe medtatt, men stifteklemma er fortsatt på plass og virker som den skal. Området her preges av store myrer, fururabber og åpen, fin skog, men furukratt er i ferd med å vokse opp.

23 Okt 2015

En fin rasteplass ved Vardåstjern

Av Odd Tore Saugerud

Langs østbredden av Vardåstjern er det flere fine rasteplasser. Denne er litt spesiell, for her er det utsikt mot innflyvningsradaren for Gardermoen ved sydenden av vannet. Den er det rødaktige rektanglet som er synlig bak en tretopp til venstre for masten. Som en bonus for den noe forsinkete lunsjrasten fikk vi med oss rushet av fly som lettet til kvelds.