Veien forbi Holen

Av den gamle husmannsplassen Holen står det bare tuftene igjen. Den siste beboeren døde i en brann her på begynnelsen av 1970-tallet. Etter det ble uthuset flyttet til Veimyr på vinterføre. I dag går Murenveien forbi stedet. Mange går og sykler på den, men akkurat i dag var det temmelig stille i kulturlandskapet ved Holen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Okt 2015

Gråvær ved Kroktjern

Av Torgeir Stenstad

Sykler du lenge og bratt opp Homledalsveien fra E16, kommer du til Kroktjern. I dag grått og mildt, og frosten var blitt borte igjen.

24 Okt 2015

Mot Holsfjorden fra Homledalsveien

Av Torgeir Stenstad

Det er mange høydemetere som må overvinnes når man sykler opp her fra E16. Men belønningen er flott utsikt mot Holsfjorden. Og bladene på trærne forteller at høsten er her.

23 Okt 2015

En gammel post ved Hellebekkmyra

Av Odd Tore Saugerud |

Hellebekkmyra ligger mellom Bekkestua og Østre Buvann. I nordenden av den, der Hellebekken begynner, står fortsatt kjentmannsposten fra perioden 1992-94. Selv om den står ved blåstien mellom Bekkestua og Gimilen, har den hittil overlevd i mer enn 23 år. Som det lille innsettet i øvre venstre hjørne viser, er posten noe medtatt, men stifteklemma er fortsatt på plass og virker som den skal. Området her preges av store myrer, fururabber og åpen, fin skog, men furukratt er i ferd med å vokse opp.