Solnedgang ved Øyungen

Flott solnedgang ved Øyungen i Maridalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Okt 2015

Solnedgang over Ringerike

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten over Ringerike litt nordøst for bommen ved Jaklefoss er formidabel, og den, sammen med en av årets bedre solnedganger, forsinket hjemturen til fotografen betraktelig. Steinsfjorden og Tyrifjorden er lette å kjenne igjen, og det er vel Gaustatoppen som ruver omtrent rett under kondenstripa litt til høyre for midten av bildet. Men dette var stunden til å nyte, så får bestemmelsen av åser og fjell komme en annen gang med bedre lys og klar luft.

27 Okt 2015

Store Røstjern: den opprinnelige steindemningen

Av Odd Tore Saugerud

Den opprinnelige steindemningen her, og også den ved Lille Røstjern, ble bygget i 1908 i forbindelse med at Jaklefoss kraftverk ble anlagt. Dette må ha vært et stort anlegg for å produsere 130 kW, som ikke er mer enn vanlig motoreffekt i en middels stor SUV i dag. Men tilsiget til Røstjerna var nok ikke all verden, hovedsakelig bekken fra Mosatjern i nord.

27 Okt 2015

Store Røstjern: demningen

Av Odd Tore Saugerud

Demningen ved Store Røstjern er med sine 200 meter enda lengre enn den ved Lille Røstjern, men ikke så høy. Bildet viser at den opprinnelig var en tørrmurt gråsteindemning, som senere har blitt tettet på vannsiden med betong og samtidig fått bredere damkrone. Ringkollstua og åsene rundt ligger fortsatt badet i gyllen aftensol, men ved vannet har det alt blitt merkbart kjøligere.