«Muren» over Sørlivika: østre del

Den østre delen av steinfyllingen er kortere enn den vestre, men laget på samme måte. Siden den har ligget under vann i årevis, er den sleip når den er våt. Det hadde regnet om natten, og nå var forsiktighet på sin plass når fyllingene skulle forseres. I bakgrunnen selve Nøklevann mot Katisa, med et tynt lag av tåke som kom og gikk, og som ble stadig tykkere utover ettermiddagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Nov 2015

«Muren» over Sørlivika: vestre del

Av Odd Tore Saugerud

Da Nøklevann ble ytterligere oppdemt i 1923, ble moltemyrene i det som da ble Sørlivika til hengemyr - og etter hvert til flytetorv. Det ble da laget to «murer» mot selve vannet for å holde torvene på plass. Dette er den vestre og lengste. «Mur» er vel å ta i for hardt, de er steinfyllinger av stein av varierende størrelse med noen større blokker på toppen.

07 Nov 2015

Demningen ved Rustadsaga

Av Odd Tore Saugerud

Slik ser vannsiden av demningen ved Rustadsaga ut før rehabiliteringen starter. Vannstanden er nå senket 1,5 meter, og den skal etter planen senkes ytterligere 4 meter. Bunnluka er, naturlig nok, fortsatt usynlig, men en liten luke som leder til en egen bekk mot Rustadsaga er åpen og drenerer fortsatt en stund. Etter planen skal vannsiden dekkes med betong og få et nytt overløp.

07 Nov 2015

I tåkedis på Varingskollen

Av Torgeir Stenstad

Sola slet med å komme igjennom i dag, og motlyset gjorde at både troll og tusser kunne fornemmes.