Øya Hareholmen har igjen blitt landfast

Hareholmen ligger ved østbredden av Nøklevann, ned for Sleppa. Nå når vannstanden er senket med 1,5 meter, har den blitt landfast igjen, men det tar nok noe tid før man kommer tørrskodd over den gamle mudderbunnen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Nov 2015

Kaia ved Sarabråten

Av Odd Tore Saugerud

Kaia ved Sarabråten var nå i ferd med å dukke opp av vannet. Heftye på Sarabråten hadde tre båter på Nøklevann, med hjulbåten Sara som den mest kjente. Den var firemannsdrevet, dvs. skovlhjulene ble sveivet av fire sterke menn. Vi traff en gammel mann fra en av gårdene i området, og han kunne blant annet fortelle at hans bestefar hadde vært sveiver på den som ung. Det har nylig blitt annonsert at nå var Nøklevann så mye nedtappet at man kunne begynne søket etter hjulbåten «Sara», som skal ha blitt senket i Nøklevann.

07 Nov 2015

Ferske bevergnag nedenfor Sarabråten

Av Odd Tore Saugerud

Det var ferske bevergnag flere steder ved Nøklevann nå. Dette, rett nedenfor Sarabråten, var av de mest omfattende, men det var andre hvor beveren hadde flekket av barken i tillegg til å felle trærne. Noen beverhytte fant vi ikke nær noen av stedene den hadde gnagd. I bakgrunnen den gamle veien til Sarabråten.

07 Nov 2015

Den gamle veien til Sarabråten

Av Odd Tore Saugerud

Den gamle veien til Sarabråtan er nå helt over vann, og mange tok turen over den denne dagen. Også en syklist prøvde seg, men det var nok raskere å gå, steinete og sleipt som veien var.