Til fots på Ankerveien

Novembersøndagen var skyfri i Bærumsmarka, og etter en kald natt lå det rim i skyggen mange steder. Men her på Ankerveien hadde solen fått godt tak, og gjorde det svært behagelig å ferdes her i randsonen av Bærumsmarka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Nov 2015

Solnedgang ved Grini-eika

Av Erik Unneberg

Denne store eika ligger rette ved Ankerveien, ved jordet som heter Bjønnestykket. Under krigen ble eika benyttet som smuglersted for beskjeder til og fra fanger på Grini. Fangene ble utkommandert til å arbeide på jordet, og de fikk derfor tilgang til eika, der papirlapper ble hentet og levert på et avtalt sted ved treet. Jordet ble for øvrig kalt "Øst-Preussen", da det ligger øst for Grini.

15 Nov 2015

Fortsatt nedtapping av Nøklevann

Av Torgeir Stenstad

Heftyes steinbru i nordenden av Nøklevann er nå kommet helt til syne. Midtveis ligger en liten øy, som er blitt hetende Palmeøya på folkemunne. Frost sist natt gjorde at isen hadde lagt seg på det lille som var igjen av vann nord for brua.

14 Nov 2015

Mot Bogstadvannet og Holmenkollen

Av Torgeir Stenstad

Tåkedottene hadde vondt for å forsvinne fra deler av Sørkedalen i dag. Her er vi sør i Høgåsen og ser mot Bogstadvannet. Lett frost og vinteren er på vei om ikke lenge.