Skitrening på snø hos Åsen IL

Skitrening på bare 4 cm snø i det nye skianlegget hos Åsen IL i Nannestad i går kveld. Ikke nok snø til å kjøre tråkkemaskin, men fine forhold snømengden tatt i betrakting. Får «betalt» for nøye planering av underlaget nå…

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Nov 2015

Nibbitjern i tåka

Av Odd Tore Saugerud |

Det var ikke lett å få øye på Nibbitjern fra blåstien som følger nordvestenden av vannet ganske nær, men ved innløpsbekken kom fotografen under tåka, i alle fall delvis. Isen har begynt å legge seg på vannet, men den er tynn, og det er fortsatt ganske bra vannføring i innløpsbekken. Fin senhøststemning, men kanskje ikke midt i blinken for skientusiastene?

17 Nov 2015

En skjegget stiviser

Av Odd Tore Saugerud

Langs skiløypa som går langs nordsiden av den lange vika nord for åsryggen Skibet, står dette flerstammete treet med ærverdig skjegglav og nylig oppfrisket rødmerking. Turen rundt vika var uventet tidkrevende med nysnø over vannpytter og myrer som var våte, men fortsatt uten tele.

17 Nov 2015

Åsryggen Skibet

Av Odd Tore Saugerud |

Dagens mål var åsryggen Skibet nordvest i Nordre Heggelivann, og så kanskje få en forståelse av hva navnet kommer av underveis. Sett fra den rette posisjonen på østbredden av vannet syntes forklaringen ganske klar: åsryggen ligner på et større gammeldags krigsskip, med baug som heller akterover og et ganske høyt overbygg med markerte dekk. Her er det i tillegg kjentmannspost på kommandobrua.