Gyrihaugen i gyllen kveldssol

Selve solnedgangen denne kvelden ble ikke av de mest spektakulære, men sollyset var ganske sterkt og gyllent. En sjekk av fargekomponentene i bildet viste lite annet enn rødt og gult. Til venstre Gyrihaugens karakteristiske profil, med Forsvarets anlegg på toppen i silhuett. Lyset traff en av parabolantennene slik at den så ut som en sterk lyskaster, også synlig på dette bildet for den som har god skjerm.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Des 2015

Utsikt mot snødekt Norefjell

Av Odd Tore Saugerud

På Høgåsen ligger det noen hytter i overgangen til bratta mot sydvest. Eierne har vært meget bevisste på å holde de beste utsiktene frie fra skog. Her ser vi mot et snødekt Norefjell. På Høgåsen var det ikke snø, og de store myrene hadde fortsatt ikke tele som bar en mann. Men Damtjern hadde blankt isdekke.

09 Des 2015

Østre Purvollen 2015: omfattende råteskader

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser at her har svillstokken i stuedelen råtnet opp fullstendig, og er rett og slett borte. Svillene som bærer stuegulvet, har dermed mistet understøttelsen. Gulvet henger ned, og man kan se inn i stuen utenfra. Også i stokkene ovenfor denne er det omfattende råteskader. Her går enda et minne fra en ikke fjern fortid tapt.

09 Des 2015

Østre Purvollen 2015: nøkternt, men ganske trivelig interiør i forfall

Av Odd Tore Saugerud

Her var inngangsdøren ikke bare åpen, den var også revet løs fra hengslene og lå ved siden av hytta. Innvendig var det delvis bare rot. Kjellerlemmen var revet løs, og det var åpent mot kjelleren. Men egentlig var det ikke spor etter innbruddstyver, bl.a. sto en ghettoblaster fortsatt godt synlig med antennen uttrukket. Stuerommet ved siden av var fullstendig tømt for møbler. Kanskje har noen forsøkt å berge det som fortsatt hadde verdi for eierne?