Kunstsnøløypa på Lygna er kjørt

Takket være kunstsnøen er det nå gode forhold i en tre kilometer lang løype på Lygna Skisenter. Skiløperne benytter seg av dette, båd på dag- og kveldstid.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Des 2015

Klart for å prøve skøytene på Isdammen

Av Kjersti von Krogh

Til tross for oppfordringer om å la være å kaste stein og kvist på isen under innfrysing, må Rusken komme for å rydde opp før skøyteisen kan brukes. Området brukes mye av barnehagene i området etter at Oslo Kommune kjøpte stedet.

16 Des 2015

Rimfrosten lyser opp i mørketiden

Av Kjersti von Krogh

Det var hvitt av rim og en liten snøbyge i Lillomarka i morges, og det gjorde en tåkete morgen adskillig lysere som her ved Linderudseter som ligger vest i Linderudseterhøgdene.

14 Des 2015

Dansende nordlys over Krokskogen

Av Odd Tore Saugerud

En times tid rundt kl. 21.00 den 14. desember var det tendens til dansende nordlys over søndre del av Krokskogen. Intensiteten varierte mye, men dette er fra perioden med flest og tydeligst «flagrende nordlysgardiner». Aftenposten beskriver dette som et uvanlig kraftig utbrudd, som var synlig helt til Tyskland. De opplyste områdene er, regnet fra venstre, strølys i tåka over Sollihøgda, Ullbråtengårdene med juletre, Jammerdal, E16 fra Skuitunnelen mot Sollihøgda, over denne Isi Gjenvinningsstasjon, så Bjørum gård på taket av Skuitunnelen, og bak denne gårdene Isi, Grinda og Endli under forlengelsen av Eineåsen vestover fra Solfjellstua. Over åsen henger Karlsvogna. Også her bestemte utbrenning fra bebyggelsen eksponeringen, ellers hadde det vært mulig å få med flere nordlysdetaljer og enda flere stjerner ved å øke til ISO 400 og kanskje ISO 800, men beholde samme blender og lukkertid.