Nordlysslynger over Semsvannet

Solen er inne i en uvanlig aktiv periode for tiden. Dagens nordlysvarsel spådde kraftig nordlys, synlig helt til München. Det ble et langvarig og svært variabelt show, som startet i øst, så i zenit, og endte i nord. Dette er nær finalen over nordenden av Semsvannet. Lysene til venstre er Tveiter gård, i midten Hajem, og til høyre Tømmervika. På himmelen mot høyre hjørne Karlsvogna. I forhold til bildene fra Skuibakken, se for eksempel bilde nr. 24694, var det mulig å bruke ISO 800 med samme blender og lukkertid som der fordi det ikke var så sterke lyskilder på bakken at de ga så tidlig utbrenning.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Des 2015

Desembergrønt og is på jordene

Av Odd Tore Saugerud |

Vintersolverv om snaue to døgn, men ikke mye julestemning, + 8 °C, tåke og vind, likevel bra turvær. Jordene på Jordbru var grønne, men med is under, og isflater der smeltevannet var og hadde vært. Ramsåsen lå i tåka. Føret i lysløypene vekslet fra helt bart og begynnende teleløsning til blank og våt holke, likevel godt gangbart med sko med pigger.

06 Des 2015

Julestemning på Solbukta

Av Lise Henriksen |

Første adventshelgen ble det tent en julegran ved Solbukta brygge, og det skaper stemning i mørke kvelder her ved Bunnefjorden. Bildet er tatt mot sør, med lysene fra Nebba (i Ås kommune) til venstre og Nordre Frogn til høyre.

15 Des 2015

Nøklevann nedtappet

Av Lise Henriksen

Bildet er tatt mot sør - fra den såkalte Steinveien, som Thomas Heftye jr. i sin tid anla tvers over nordenden av Nøklevann.