En ukjent rødmerket skiløype ved Sæterbekken

Mellom Sæterbekken og Moløkkbekken er det en ganske skarp åsrygg med til dels stupbratte sider. På ryggen går det en sti nesten til der bekkene møtes. Denne hadde utydelig blåmerking, og noe tydeligere rødmerking. Nå har jeg sjekket turkart med skiløyper fra 1940 og til 2013, og ingen av kartene viser noen løype på ryggen. Løypene gikk forbi Madserud eller Sæteren gård. På dette bildet, som viser vadestedet over Sæterbekken, er det synlig rødmerking på et tre til høyre (øst) for bekken. Dette må ha vært en løype for de med gode tekniske ferdigheter. Bildet viser også hvordan Sæterbekken kjøyver i kulden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Jan 2016

Sæterbekken fryser til

Av Odd Tore Saugerud

Vinterkulden de siste dagene setter sine spor i terrenget. Dette er samme foss i Sæterbekken som den på bilde nr. 24649 etter den siste ukens kulde. Nå er hele fossen dekket av is, og vannstanden nedenfor den er hevet med ca. 30 cm på grunn av isdemning. Sist søndag, dvs. for fire dager siden, var tømmerstokken i fossen dekket av is, men fortsatt godt synlig.

06 Jan 2016

Vinterlig i bynær villmark

Av Nina Didriksen

På Frønsvollmyrene kan du få villmarksfølelse. Her er det selvtråkkede spor og snø på trærne. Lav sol og et titall minusgrader understreket at det er tidlig i januar.

06 Jan 2016

Gyllen morgen i lysløypa

Av Nina Didriksen

En ordentlig vintermorgen med minus elleve grader og en lav sol som sørger for lys i lysløypa fra Midtstuen til Frognerseteren.