Tykkelsesmålt, godkjent og merket

I dag var alle løypene over Østernvann merket, så da er nok isen sikker, selv om det drønner i den og den beveger seg i kulda. Føret er bra, men tynt, og fotgjengerne var fortsatt i solid flertall.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Jan 2016

Abborfossen sett fra Abborjuvet

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den samme fossen som på bilde nr. 22728, men nå i vinterskrud og sett nesten fra bunnen av juvet. Dette er hovedfallet i fossen med en fallhøyde på ca. 15 meter. Utseendet er i prinsippet det samme som for Møllefossen på bilde nr. 24790. Bekken går nå fullstendig under isen, og det tuete utseendet med knudret topp og istapper kommer av at det bare var et lite vannsig over isen før alt vannet kunne renne under den. Grenene på bilde nr. 22728 er nå fjernet, men det ble for mye distraherende bøss i forgrunnen til å bruke bildene fra det ståstedet. Kanskje i vårflommen?

07 Jan 2016

Møllefossen har frosset til

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den samme fossen som på bilde nr. 22726, men nå i vinterskrud. Ifølge beskrivelsen til Bærum Turlags tur til Abborjuvet (!) den 19. juni 2016 er dette Møllefossen, hvor gårdene i nærheten brukte å male kornet sitt. Det forklarer antageligvis den gamle veitraséen opp dit, for tømmerhogst i området er det ikke tydelige spor etter. Dette er det øvre fallet i fossen med en fallhøyde på ca. seks meter. Nå minner den litt om terrasser med blomkål.

06 Jan 2016

Skitur over Smedmyra

Av Oddbjørn Mantor

Det var preprarert fra Elveli til krysset der Bjørnebergveien går til venstre. Vi fulgte denne til enden, og det var fint å gå i fjærlett nysnø. Her ved løypekrysset går en av de flotteste scooterløypene i Marka. Mot sør går løypa over Heikampen, og mot nord går løypa mot Kveldrostjern. Nå var det for lite snø til å gå i disse løypene.