Blir det isslott i 2016?

Bærum Turlag Turbo (Barnas Turlag) har tradisjon i januar med en fakkeltur til isslottet i Hestemyrbekken, se bilde nr. 18458. I 2016 arrangeres den 30. januar. Men blir det noe isslott å besøke da? Bildet viser hvordan det ser ut i dag. Det er brukbart med is over skrenten, men selve isslottet er under fremspringet i høyre kant av bildet, og der er det ikke is. Bilde nr. 18457 viser hvordan det så ut i 2013. Nå går bekken i hovedløpet og fullstendig under isen, så hvis det ikke danner seg en isdemning der, ser det mørkt ut for årets isslott.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Jan 2016

Tykkelsesmålt, godkjent og merket

Av Odd Tore Saugerud

I dag var alle løypene over Østernvann merket, så da er nok isen sikker, selv om det drønner i den og den beveger seg i kulda. Føret er bra, men tynt, og fotgjengerne var fortsatt i solid flertall.

07 Jan 2016

Abborfossen sett fra Abborjuvet

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den samme fossen som på bilde nr. 22728, men nå i vinterskrud og sett nesten fra bunnen av juvet. Dette er hovedfallet i fossen med en fallhøyde på ca. 15 meter. Utseendet er i prinsippet det samme som for Møllefossen på bilde nr. 24790. Bekken går nå fullstendig under isen, og det tuete utseendet med knudret topp og istapper kommer av at det bare var et lite vannsig over isen før alt vannet kunne renne under den. Grenene på bilde nr. 22728 er nå fjernet, men det ble for mye distraherende bøss i forgrunnen til å bruke bildene fra det ståstedet. Kanskje i vårflommen?

07 Jan 2016

Møllefossen har frosset til

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den samme fossen som på bilde nr. 22726, men nå i vinterskrud. Ifølge beskrivelsen til Bærum Turlags tur til Abborjuvet (!) den 19. juni 2016 er dette Møllefossen, hvor gårdene i nærheten brukte å male kornet sitt. Det forklarer antageligvis den gamle veitraséen opp dit, for tømmerhogst i området er det ikke tydelige spor etter. Dette er det øvre fallet i fossen med en fallhøyde på ca. seks meter. Nå minner den litt om terrasser med blomkål.