Nytt vertskap på Råsjøstua

Gledelig nyhet er at Nannestad Gjerdrum Røde Kors påtar seg driften av Råsjøstua slik at store og små skiløpere igjen kan få en smak av den berømte elgpølsen eller noe annet godt. Foto: Tor Oddvar Torve

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Feb 2016

Ferdigstøpt demning, men brua over overløpet mangler

Av Odd Tore Saugerud

Støpearbeidene er nå stort sett ferdige, med nytt overløp syd for det gamle. Målestokken ved overløpet viser at det fortsatt er 1,2 meter igjen før vannet er fylt, og vannføringen gjennom bunnluka er nå på et minimum.

15 Feb 2016

Isen hever bunnstokker og annet rot

Av Odd Tore Saugerud

Etter hvert som vannet fryser til mens det hever seg, fryser mange bunnstokker og annet rot fast i isen der den dannes, og følger med videre oppover når vannstanden øker videre. Bildet viser forholdene i den grunne vika på bilde nr. 24215, men det er også andre områder med slikt rot.

15 Feb 2016

Sundøya i Burudvann har blitt øy igjen

Av Odd Tore Saugerud

Sundøya i Burudvann var lenge landfast på vestsiden da vannet var på sitt laveste, men etter mildværet med regn er vannstanden på god vei oppover igjen. Men det er områder med blank og våt is langs strendene og enkelte steder ute i vannet også, og det advares mot usikker is. Det er da stort sett bare dyr og pilkere som har beveget seg på isen.