Påskeutfart i Vestmarka

Påsken åpnet veldig bra i Vestmarka, og det var flere som søkte seg ut i det fine været. Også føret bar preg av påske - typisk klisterføre med skarpt føre i skyggen og litt bløtt der solen etter hvert fikk tak. Felleski fungerte brukbart i dag, og også zeroski utover dagen. Og det var helt topp å skøyte, noe fotografen gjorde. Så godt som hele løypenettet i Vestmarka er nå åpnet for både klassisk og fristil. Bildet er tatt rett nord for Jongsmyr.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Mar 2016

Flott ut fra Kattås

Av Erik Unneberg

Vestmarksetra er for de fleste det mest naturlige utfartsstedet når Vestmarka skal "angripes" fra øst. Den store parkeringsplassen på Franskleiv er en viktig årsak til det. Men det er også fint å starte fra Kattås, som ligger litt lavere enn Vestmarksetra. Parkeringsplassen her er betydelig mindre, men det er bussforbindelse hit. I dag var det fine forhold for både skøyting og klassisk stil.

19 Mar 2016

Ypperlig utsikt fra Oppkuven palmelørdag

Av Odd Stiansen

Løypa fra Store Oppkuvvann og opp til toppen av Oppkuven var så hardt tilfrosset i dag at de fleste satte fra seg skiene et stykke nede i bakken. Men fra tårnet var utsikten upåklagelig. Her ser vi mot nord, med Storflåtan lengst til venstre.

19 Mar 2016

Sandungen sett fra tårnet på Oppkuven

Av Odd Stiansen

Løypa fra Store Oppkuvvann og opp til toppen av Oppkuven var så hardt tilfrosset palmelørdag 2016 at de fleste som gikk opp til toppen, nok valgte å sette fra seg skiene et stykke nede i bakken. Men da man kom opp i tårnet, var utsikten upåklagelig. Her ser vi mot Sandungen.