Yeti på Oppkuven?

Etter to netter med frost, måtte denne solfylte tirsdagen utnyttes til fulle. Vi startet fra Skansebakken, og etter ca. 2 km til fots, kunne skiene tas på, og vi gled av gårde på en issåle frem til Smedmyrkoia, der vi møtte snø. Før Gopletjernsbakkene tok vi til høyre ut på Pipenhusveien opp til krysset der veien til Stuevann tar av til høyre. Fra Stuevann går en idyllisk upreparert, men rødmerket løype opp mot Smedalen og Kuvelia. Vel oppe i Kuvelia møtte vi dette synet, og lurte først på om det var Yeti, den avskyelige snømannen, som hadde vært ute en tur. Ved nærmere undersøkelse viste det seg å være trugespor.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Apr 2016

Våris på Skamræk

Av Oddbjørn Mantor

Det var fast og fin våris over Skamræk denne dagen, til tross for at sola varmet kraftig. Overisen holdt uten noe problemer, men man må huske på at man går på eget ansvar.

12 Apr 2016

Fast og fint over Atjernsmyrene

Av Oddbjørn Mantor

Det var fast og fint over Atjernsmyrene og ingen problemer med å ta seg tørrskodd over på ski, til tross for stekende sol og høye temperaturer i lufta. To netter med frost hadde gjort myrene faste og fine.

12 Apr 2016

Stille og vakkert på Kustein

Av Oddbjørn Mantor

Etter først å ha oppsøkt tårnet på Oppkuven tidligere på dagen, valgte vi å gå skauleis til Kustein. Vi hadde gått via Stubdalsflaka og tok skuterløypa fra Løvlia til Møkkalitjern, der vi forlot løypa og gikk sydover mot Kustein. Fra Kustein er det greit å gå skauleis vest- og sydover til man treffer på skuterløypa over Kusteintjern som går ned til Bærumsvika. På Kustein er det et noe underlig fenomen ved at kompasset viser om lag 90 grader feil. Dette har jeg opplevd før, og testet denne gangen i tillegg med mobiltelefonens innebygde kompass, som dermed gikk helt i lås. Bildet viser sikten nordover.