Kulturvandring langs Sandvikselva: A. Olsens Cykkelrepatrion

A. Olsen kunne godt stått modell for sykkelreparatør Reodor Felgen i Flåklypa. Her var det maskinverksted med eget vannhjul og maskindrift via et sinnrikt system av drivremmer (flatremmer), assortert utvalg av spesiallaget sykkelverktøy og produksjon av sikkerhetslåser som låste igjen nøkkelhullet i større dørlåser (egen oppfinnelse). Nå er det ikke verksted her lenger, men samlingsplass for fiskere og oppbevaringsbasseng for stamfisket sjøørret og laks.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Apr 2016

Kulturvandring langs Sandvikselva: Løkke bro

Av Odd Tore Saugerud

Løkke bro er kjent fra fra både bilder og malerier. Den er også et naturlig startsted for kulturvandringer langs Sandvikselva. Her har DNT Bærum Turlag samlet 64 deltagere til vandring ledet av Liv Frøysaa Moe og Morten Merkesdal. Broen er en av to slike støpejernsbroer i Norge. Brospennet er støpt på Bærums Verks jernstøperi i 1829.

16 Apr 2016

Blåveisskogen

Av Erik Unneberg |

Våren er kommet et godt stykke på vei ved Dælivann. Blåveisen har blomstret i noen uker allerede i skogkanten ved Fleskum gård, og er nå på hell. Flere steder er hvitveisen i ferd med å overta. Også fuglene markerer høylytt at vinteren er forbi, mens isen på vannet er i ferd med å forsvinne.

14 Apr 2016

Utsikt fra Enebakks tak

Av Nina Didriksen

På toppunktet på Vardåsen er det bare skog, men rett i nærheten er det et hogstfelt med vid utsikt. Øyeren skimtes i det fjerne på bildet. Vardåsen er Enebakks høyeste topp, 374 moh.