Siste tur over isen på Spålen?

En i manges øyne dristig milsluker i godt driv over Spålen, med kurs mot Nautsund nordfra. Dårlig overvannsis, åpne oshull, svake partier langs land og generell variabel istykkelse gjør ferdsel på vårisen i Marka til en dristig øvelse hvor man må ta ansvar for egen sikkerhet. Riktig sikkerhetsutstyr og erfaring er nødvendig for all ferdsel på is i Marka nå, selv om gamle pilkehull på vann viser en undervannsis på rundt 40 cm.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Apr 2016

Skiføre på Spålsveien

Av Fredrik Gade |

Det var i dag til tider folksomt på Spålsveien, og det er fortsatt gode vårskiforhold mellom Damtjern og Mylla om man følger Sandviksveien-Storflåtan dam-Spålsveien-Sinnerdalen-Trantjern. Noen åpne myrer, men beholder man skiene på, unngår man å bli våt på beina.

16 Apr 2016

Nedover mot Svartungsvegen

Av Thore Knudsen

Selv om løypemaskinen har gjort seg ferdig for denne vinteren i løypa fra Store Svartungen til Tømmertorget, er det ennå snø nok og helt greit å gå i løypetraséen. Litt våt nysnø i dag i bakkene fra Wollumsmyra og nedover mot Svartungsvegen.

16 Apr 2016

Skitupper og nykjørte spor

Av Thore Knudsen

Hurdal Hele Året kjørte spor fredag kveld, og lørdag morgen var det virkelig lekkert innover fra Nordenga. Skarpt føre her bildet er tatt like ved Damtjennet, men ved Svartungen og videre innover var det noe nysnø i sporet. Det gikk ikke helt bra sammen med klisteret som fotografen hadde under skiene.