Kveldshimmel over Bunnefjorden

Et vakkert panorama åpner seg ved Solbukta i Nordre Frogn. Vi ser Bunnefjorden med sine stadig skiftende belysninger. Husklyngen til venstre i bildet, på andre siden av fjorden, heter Linneflauet, og ligger straks nord for Nebba brygge (i Ås kommune). Legg også merke til det store eiketreet - det finnes mange av dem i disse frodige traktene på Nesoddlandet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Apr 2016

Sarabråten brygge

Av Torgeir Stenstad

Mye historikk kommer frem nå som Nøklevann tappes ned. Her lå nok hjulbåten Sara fortøyd, klar for å frakte Heftyes gjester rundt på vannet, og det med kun håndkraft. Til tross for iherdig leting, er ikke selve båten funnet.

23 Apr 2016

Vår på Tanumplatået

Av Erik Unneberg

Det var litt surt oppe på Søndre Kolsås i dag, men utsikten var fin. Her ser vi mot et isfritt Stovivann og et vårlig Tanumplatå, med Ramsåsen i bakgrunnen. Gårdene vi ser, er (fra venstre til høyre): Søndre Stovi, Nordre Stovi, Nedre Horni, Øvre Horni og Kveise.

16 Apr 2016

"Den hvite hvalen" i Langvann

Av Lise Henriksen

Omtrent midt i Langvann lyser dette hvite, lille skjæret opp, til forveksling lik en hval. Her sett fra vestsiden av Sotåsen, mot Langvannsbrenninga. Begge navnene har sin opprinnelse i den store skogbrannen som herjet i disse områder sommeren 1889.